Вам корисне молоко?

Чи є у Вас генетична схильність до лактозної недостатньості?

Непереносимість лактози - це нездатність засвоювати лактозу (молочний цукор), яка міститься в молоці і молочних продуктах.
Лактоза сприяє розвитку молочнокислих бактерій, сприяє всмоктуванню кальцію. 

Під час травного процесу лактоза розщеплюється за допомогою ферменту лактази на прості цукри (моносахариди глюкозу і галактозу), які всмоктуються в кров. Непереносимість лактози викликана повною відсутністю або нестачею лактази - ферменту, необхідного для розщеплення лактози в тонкому кишечнику. Недостатність лактази проявляється тільки при прийомі в їжу молока і молочних продуктів. Основним лікуванням лактазної недостатності є повна відмова від вживання молока і молочних продуктів. 

Джерелами прихованої лактози можуть бути хлібобулочні і кондитерські вироби, маргарин, супи швидкого приготування, напівфабрикати, льодяники, суміші для приготування бісквітів, печива, приправи, також лактоза може міститися в ковбасах і сосисках, картопляних чіпсах та деяких лікарських препаратах.

В якості замінників молока можна вживати рослинні аналоги. Вони також багаті білками, мінеральними речовинами, залізом і вітамінами, плюс не містять холестерину. До таких аналогам відноситься соєве молоко, рисове молоко, мигдальне молоко, кокосове молоко.

Ген MCM6 кодує білок, який впливає на LCT ген, що кодує фермент лактази - який розщеплює лактозу в шлунково-кишковому тракті. 

Якщо Ви носій генотипу «ризику», та у вас виявлена ​​генетична схильність до лактазної недостатності і у вас підвищена ймовірність зниження кількості ферменту лактази в травних секретах, тоді рекомендується виключити прийом молока, обмежити вживання інших молочних продуктів, в разі появи ознак порушень перетравлення молочних продуктів повністю виключити ці продукти з раціону.

Дізнайтеся більше про свою схильність до лактозної недостатньості за допомогою генетичного тесту www.olmangenetics.com.ua



Коментарі